Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Logo Horslunde Landsbyordning
Mobil menu

nyhedsbrev november 2020

Nyhedsbrev november 2020

Kære alle

Så er vi nået ind i november, som er den sidste måned i efteråret. Det bliver mørkere, det bliver koldere, og der er også en del vand i luften. Husk lys på cyklen, husk reflekser (vi har lige haft årets refleksdag den 22. oktober) og husk at se jer godt for i trafikken. I forhold til vejret skal I huske at have tøj med til årstiden, det betyder, at det er nu, der skal huer, vanter og overtræksbukser med i skole specielt i de små klasser, hvor eleverne også er ude i al slags vejr.

Covid-tiden – Nye tiltag

I forlængelse af 1. bølge kan vi nu se, at 2. bølge rammer Europa, hvilket også kan ses på smittetallene i Danmark. På Lolland er situationen fortsat under kontrol, og vi ser relativt få smittede. Alligevel skal vi tage situationen alvorligt og handle på en måde, så den bliver ved med at være under kontrol. Vi ser lokale smitteudbrud, specielt blandt unge mennesker, f.eks. i Maribo, hvor der de sidste syv dage har været konstateret mange smittede, og både gymnasiet og 10. klasse på Maribo skole har været lukket ned. Vi skal alle fortsat bruge vores sunde fornuft, og så er der lige lidt små ting, vi vil bede jer forældre om at hjælpe os med:

  • Forældre, bedsteforældre, plejeforældre etc. skal i forbindelse med aflevering og afhentning bruge værnemidler (maske/visir) hvis I skal ind på skolen, SFOen, børnehaven eller hos dagplejeren. Vi vil også gerne bede jer have fokus på aflevering/afhentning, så der ikke opstår ”flaskehalse”, med mange mennesker samlet på samme sted.
  • Hvis I skal til møde, gælder det, at I skal have værnemidler på, indtil I er ankommet til lokalet, I skal holde møde i.
  • Vi vil også gerne opfordre til, at I hjemme taler med jeres børn, om det jeg skriver lige under dette punkt, på den måde kan vi alle hjælpe, alle med at passe på os alle sammen.

Vi vil gerne sætte ekstra fokus på, hvordan eleverne skal begå sig, vaske/spritte hænder, holde afstand og være opmærksomme på symptomer. Jeg er både glad og tryg ved den måde, både elever og personale har håndteret Covid-tiden her på Horslunde Landsbyordning, men vi skal passe på ikke at slække på kravene både til børn og voksne. Vi tjekker op på, om der hænger synlig vejledning på alle dørene ved indgangene til skolen, ligesom vi strammer op omkring håndvask. Alle elever skal vaske hænder, når de møder om morgenen, og der skal vaskes hænder efter hver pause. Vores yngste elever gør det super godt, og der bliver vasket og vasket. Vores oplevelse er dog, at elever blandt de ældste årgange ikke er så omhyggelige med håndvask. Det skal vi i fællesskab stramme op på.

Hvis en elev har symptomer på Covid-19, typisk: feber, tør hoste, vejrtræknings-besvær, træthed, muskelsmerter, ondt i halsen, tab af smags- og lugtesans, så beder vi jer blive hjemme, ligesom vi beder jer følge proceduren fra sundhedsstyrelsen ved mistanke om Covid-19.

  • Det anbefales, at forældrene til barnet kontakter egen læge med henblik på vurdering af symptomer og henvisning til test.
  • Elever/børn med symptomer på COVID-19 skal holde sig isoleret, indtil de skal testes og testresultatet foreligger.
  • Ved positiv test skal eleven blive hjemme indtil 48 timer efter samtlige symptomer er ophørt samt følge sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til isolation etc.
  • Ved negativ test kan eleven komme i skole, når eleven er fri for symptomer.

Husk altid at informere personalet eller ledelsen om dit barns fravær.

Er der tvivl omkring retningslinjer og/eller procedurer, er det altid muligt at kontakte os.

Åbent hus

I sidste nyhedsbrev inviterede vi til åbent hus den 8. oktober. Det blev en fantastisk eftermiddag med fortællingen om Ærteprinsessen, der blev formidlet på en dejlig facon af fortælleteatret. Der blev spist eventyrgryde og drukket saftevand. Det var også denne aften, at vores førskolegruppe og 0. klasse løftede sløret for deres kunstværker, der var blevet til i et tæt samarbejde mellem de to klasser. Både børn og voksne var tydeligt stolte af resultatet, og det er jeg også. Det har været et forløb, hvor jeg kan se, at niveauet for samarbejde omkring vores overgange, har fået et ryk i den rigtige retning.

 Horslunde Landsbyordning Far ser søns kunstværk til åbenthusHorslunde Landsbyodning mor ser på kunstværk udført af elev

Horslunde Landsbyordning nuværende og kommende forældre til åbent hus

Nyt fra Dagplejen

I dagplejen følger vi årets gang tæt, hvilket gør, at vi som den naturligste ting i verden, arbejder med temaet ”efterår”. Vi har været på tur rundt i nærmiljøet. Vi har blandt andet været på tur til Haugårdskoven. Haugårds historie kan føres helt tilbage til middelalderen, hvor den lå under Dalum kloster. Vi har også besøgt nogle af de nærliggende bondegårde, hvor vi har set forskellige dyr helt tæt på. Vi har både stillet spørgsmål og fået svar: Hvad spiser høns? Hestens baby hedder føl etc. Samtidig har vi fået brugt kroppen på nye måder ved f.eks. at gå i den ujævne skovbund, løbe op og ned ad bakker, mærke vinden kilde i kinderne, imens vores dagplejerne cykler der ud af.

 Horslunde Landsbyordning dagplejebørn ser på hesteHorslunde Landsbyordning pige fra dagplejen fodrer høns

Projekt læselyst

Vi er så heldige at være med i et projekt med Lolland bibliotekerne. Vi skal i tæt samarbejde med biblioteket skabe rum til oplevelser og fordybelse i litteraturen via guidet fælleslæsning mm. Vi har i samarbejde med biblioteksformidlere udviklet projektet, ligesom vi har haft oplæg omkring dialogisk læsning. Biblioteksformidlerne har været på besøg, hvor de har afholdt børnemøder for at blive klogere på børnenes interesser og derved få mulighed for at finde de helt rigtige bøger til vores børn. Projektet starter op tirsdag den 3. november, hvor 0. og 1. klasse inviteres til dialogisk læsning på Store Torv i vores nye læsehjørne. Efter nytår er det 2. og 3. klassernes tur. Vi er sikre på, at den fælles boglæsning har en positiv effekt på den nære tilknytning mellem børn og voksne, ligesom det helt sikkert kommer til at have en positiv effekt på børnenes sproglige udvikling.

Legepatrulje

I sidste nyhedsbrev skrev jeg om afholdelse af legepatruljekursus for vores 5. og 6. klasse. Nu er vi kommet i gang. Der er indkøbt materialer og vores legepatrulje er at finde i lille skolegård (der hvor 0. – 2. klasse holder frikvarter) 11.30 – 11:45, hvor de er igangsættere af forskellige lege. Intentionen er at skabe mere liv, leg og bevægelse i frikvartererne, for derved at styrke trivslen, ligesom vi ønsker at styrke relationerne både på egen årgang og på tværs af årgange.

Nyt tilbud i Horslunde

Som nogle af jer sikkert har læst i avisen, i et tidligere nyhedsbrev eller i referater fra Børne- og skole udvalgets politiske møder, så rykker der flere fantastiske elever ud til os i Horslunde. Det er nemlig politisk besluttet, at Lolland kommunes skoletilbud for børn med ASF skal rykke fra Blæsenborg afdelingen til Horslunde Landsbyordning. Tilbuddet vil fortsat høre under specialskolens ledelse, hvor Linda Fausing er afdelingsleder for specialskolens tilbud i Horslunde, men der vil være et tæt samarbejde, som jeg er sikker på, vil komme alle elever til gavn her på vores Landsbyordning. Det er, set fra min stol, en helt fantastisk mulighed, både for at gøre brug af de lokaler vi nu en gang har her i Horslunde, men også for at skabe et endnu mere inspirerende og udviklende læringsmiljø for alle børn, i et samvær med nærvær. Elever og voksne fra Blæsenborg, rykker efter planen til Horslunde med udgangen af november.

Lad os alle passe godt på os selv og hinanden.

De bedste hilsner

Vikki Jensen

Landsbyordningsleder